середу, 20 січня 2016 р.

Поради сурдопедагога



Хоча слухові апарати є довговічними приладами, необхідно здійснювати їх регулярне профілактичне техобслуговування. Загальну перевірку функцій, чистку і настройку слід проводити кожні шість місяців або відповідно до рекомендацій фахівця.
            Ваш слуховий апарат це високочутливий інструмент. Він вимагає до себе особливого ставлення. Тому якщо ви будете за ним доглядати, він прослужить вам довгі роки.

Догляд за завушним слуховим апаратом

    У вушному проході постійно виділяється сірка. Вушна сірка накопичується на вушному вкладиші і якщо її вчасно не видаляти, то це може привести до запальних процесів в вушному каналі, а також стати однією з причин зниження ефективності роботи слухового апарату.
    Загальні правила догляду за слуховим апаратом.
    Коли ви не використовуєте слуховий апарат, вимикайте його, виймайте з нього батарейку і кладіть його в спеціальний футляр. Завжди зберігайте апарат далеко від тварин.
    Ніколи не піддавайте слуховий апарат впливу високих температур або вологості. Завжди знімайте слуховий апарат перед тим, як йти в душ або басейн, користуючись феном, лаком для волосся або іншими розпилювачами і коли приймаєте процедури, наприклад рентген.
    Чистка слухового апарату.
    Ніколи не використовуйте воду або інші рідини для чищення слухового апарату, незалежно від моделі апарата. Замість цього протирайте слуховий апарат м'якою, сухою тканиною. Для чищення отворів виходу звуку слухового апарату, мікрофонного і вентиляційного, скористайтеся спеціальною щіточкою і інструментом для чистки, які ішли у комплекті із слуховим апаратом.
    Після того, як ви вийняли слуховий апарат з вушного каналу, завжди перевіряйте, чи не накопичилася на ньому бруд або вушна сірка. Чистка слухового апарата повинна стати природною частиною вашого життя - так, як і чищення зубів.

    Існує два способи очищення вушних вкладишів.

    Перший - сухий спосіб. Рекомендується для щоденного догляду.
    Вушний вкладиш необхідно очистити за допомогою серветки і помістити в осушуючий комплект на ніч.
    Другий - вологий спосіб.
    Раз на 10 днів (залежно від забруднення, можна частіше або рідше), вушний вкладиш необхідно від'єднати від апарату і промити теплою водою або помістити в 3% розчин перекису водню на 30 хвилин, ретельно очистивши від сірки. Просушити сухою серветкою, а для видалення крапель вологи всередині вушного вкладиша, продути його, використовуючи гумову грушу, і помістити в осушуючий комплект.  До слухового апарату під'єднати тільки після повного висихання вкладиша. 
    Увага! Категорично забороняється чистити вкладиш спиртом.
    Таблетки з осушуючого комплекту не можна залишати на відкритому повітрі, вони повинні бути надійно закриті в спеціальному контейнері.
    Увага !!! Слухові апарати бояться вологи тому не можна допускати попадання води всередину апарату.
    Увага! Категорично забороняється чистити вкладиш спиртом.
    Таблетки з осушуючого комплекту не можна залишати на відкритому повітрі, вони повинні бути надійно закриті в спеціальному контейнері.
    Увага !!! Слухові апарати бояться вологи тому не можна допускати попадання води всередину апарату. Необхідно берегти апарат від високої температури і механічного впливу. Не можна допускати потрапляння на апарат лаку для волосся. Не можна піддавати виріб впливу сильного магнітного поля, а також впливу рентгенівських променів.

    Будьте уважні при виборі елементів живлення - батарейок для Вашого слухового апарату. Адже батарейка - це <серце> слухового апарату.     Апарат необхідно регулярно показувати фахівцеві, робити косметичну чистку, перевіряти стан сполучної трубки.

Немає коментарів:

Дописати коментар